0-24 Ügyfélszolgálat üzenetküldés 1/700 2323

0 Nyitott      0 Ütemezett      5 Megoldott

Tárhely szerverek elérhetetlenek voltak (Megoldott)

Érintett Rendszer - s2.tarhely.com, s3.tarhely.com, s4.tarhely.com, s5.tarhely.com | Prioritás - Kritikus


ezúton szeretnénk tájékoztatni ügyfeleinket, hogy 2016.06.24-én a webtárhely szolgáltatásainkban szolgáltatáskiesést tapasztalhattak.

A szerverterem áramellátását biztosító egyik szünetmentes tápegység (UPS) meghibásodása miatt néhány szerverünk internetkapcsolatát biztosító hálózati eszköz (switch) leállt és ezért az internet irányából a szerverek és a rajtuk futó webodlalak elérhetetlenné váltak.

A szerverek elérhetetlenségének időszaka: 2016.06.24. 12:20 - 13:30
Érintet tárhely szerverek: s2.tarhely.com, s3.tarhely.com, s4.tarhely.com, s5.tarhely.com

A kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Dátum - 2016/06/24 12:20 - 2016/06/24 13:30

Utoljára frissítve - 2016/06/24 21:35

Tárhely szerver karbantartás (Megoldott)

Érintett Rendszer - Tárhely szerverek (cPanel szerverek) | Prioritás - Magas


2016.02.25-én hajnalban a tárhely kiszolgáló szervereken karbantartást végzünk az alábbiak szerint.

A karbantartás ideje: 2016.02.25. 00:30 - 04:00 (szerdáról csütörtökre virradó éjszaka)

Érintett szolgáltatások: cPanel tárhely szolgáltatások

A várható jelenség: a karbantartás ideje alatt kb. 10-30 percig a tárhely szolgáltatás szünetelni fog, a weboldalak nem töltődnek be és az emaileket sem lehet letölteni. A DNS kiszolgálás nem fog szünetelni.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Keressen minket bizalommal.

A karbantartásról egyedi emailes értesítőt is küldtünk minden érintett ügyfelünknek.

Dátum - 2016/02/25 00:30 - 2016/03/02 23:59

Utoljára frissítve - 2016/02/23 22:55

Tervezett VPS karbantartás - 2015.06.04. (Megoldott)

Érintett Rendszer - CloudVPS | Prioritás - Magas


2015.06.04-én este a VPS szolgáltatást kiszolgáló szervereken frissítési karbantartást végzünk.

A karbantartás ideje: 2015.06.04. 22:00 - 2015.06.05. 02:00 (csütörtök este - péntek hajnal)

Érintett szolgáltatások: SSD-VPS és HDD-VPS

Az érintett előfizetőknek egyedi email értesítőt is küldtünk a karbantartásról, az érintett VPS szerverek megjelelölésével.

Dátum - 2015/06/04 22:00 - 2015/06/05 00:06

Utoljára frissítve - 2015/06/04 22:10

Tárhely karbantartás értesítő - Gyorsuló tárh (Megoldott)

Érintett Szerver - s4.tarhely.com | Prioritás - Közepes


Tisztelt Ügyfelünk,

ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2014.12.10-én (szerda) este 22:00-kor az Ön tárhelyét kiszolgáló szerveren szoftverkörnyezet frissítési karbantartást végzünk.
A szoftverfrissítés után több új funkció is elérhetővé válik, melyek a honlapok gyorsabb betöltődését segítik elő. Ezekről is olvashat ebben a tájékoztatóban.

A karbantartás az Ön szolgáltatásait is érinti az alábbiak szerint.

Tárhely szerver karbantartás
A karbantartás ideje: 2014.12.10. 22:00 - 2014.12.11 02:00  (szerda éjjel)
Érintett szolgáltatás: Webtárhely szolgáltatás
Szerver: s4.tarhely.com

A várható jelenség: a karbantartás ideje alatt néhány percig a weboldalak kiszolgálása szünetelhet, a weboldalak nem töltődnek be. A karbantartás a DNS és email szolgáltatást nem érinti.


Hibaelhárítás
A frissítés után - bár ennek nagyon kicsi a valószínűsége - előfordulhat, hogy egyes honlapok működésében hiba jelentkezik. A honlapokat a karbantartás után egyesével ellenőrizzük és ahol hibát tapasztalunk, a régi szoftver-beállításokra való visszállítással elhárítjuk. Ha ennek ellenére szerdán a honlapja működésében hibát észlel, az alábbi módon tudja a saját honlapján a régi beállításokra visszaállítani a tárhelyét.

Beállítások visszaállítása: a hibásan működő honlap gyökérmappájában (a fő weboldal esetén ez a public_html) hozzon létre egy .htaccess fájlt és az alábbi sort másolja a legelső sorba. Amennyiben már létezik ez a fájl, nem kell létrehozni, a meglévő .htaccess fájlba kell bemásolni a sort. A .htaccess fájlt mentse el a szerveren vagy töltse fel.
AddHandler application/x-httpd-php54 .php .php5
Amennyiben a fentiek ellenére is hibát tapasztal, keresse ügyfélszolgálatunkat.


Újdonságok, gyorsulás
A szerverfrissítés a szerverkörnyet több komponensét is érinti, az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen újítások lesznek elérhetőek az Ön számára is és ezek milyen előnnyel járnak. Egyes funkciók teljesen automatikusan mindenki számára aktiválásra kerülnek, más funkciókat Ön tud aktiválni. A frissítéssel olyan új technológiákat, műszaki megoldásokat is elérhetővé teszünk az Ön számára, melyek hazánkban még egyáltalán nem vagy csak nagyon kevés más tárhely-szolgáltatónál érhetőek el. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy szolgáltatásaunkat folyamatosan fejlesszük, folyamatosan követjük a műszaki újdonságokat és mindíg azon dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb elérhetővé tegyük ezeket Ügyfeleink számára. Reméljük, Ön is tapasztalni fogja saját honlapján az alábbi fejlesztések által nyújtott előnyöket.
  • Weboldal betöltési idő csökkentése
  • Hatékonyabb opcode cache (APC, eAccelerator, XCache, stb) használat
  • Google PageSpeed Modul támogatás
  • Saját SSL tanúsítvány használata dedikált IP nélkül


Weboldal betöltési idő csökkentése
Az alábbi újítás minden tárhely számára automatikusan aktiválásra kerül, így az Ön számára is.
A tárhelyeinken futó honlapok szinte 100%-a PHP programnyelven íródott. Az új szerver-beállításokkal sikerült kb. 30%-al gyorsítanunk a PHP programfuttatás sebességét, mindezt úgy, hogy a tárhelyek biztonsága, a felhasználók egymástól való elszigetelése ne csorbuljon. A statikus fájlok (honlapba ágyazott képek, .css, .js fájlok) letöltési idejét is sikerült kb. 20%-al gyorsítani.


Hatékonyabb opcode cache használat
Az alábbi újítás minden tárhely számára automatikusan aktiválásra kerül, így az Ön számára is.
Amennyiben honlapja használ opcode cache-t (APC, eAccelerator, XCache vagy hasonló) további gyorsulást tapasztalhat, mert a korábbinál nagyságrenddel hatékonyabb opcode cachelést tudtunk kialakítani. A sebesség mellett ezen a téren is legalább annyira fontos szempont volt a biztonság, az opcode cache-ek izolálása, ez az új beállításokkal is megmaradt.


Google PageSpeed Modul támogatás
Az alábbi újítás nem kerül automatikusan aktiválásra, a tárhelyén Ön tudja aktiválni
A Google PageSpeed programja a leggyorsabb, végletekig optimalizált honlapok elkészítését segíti. A PageSpeed Modul (mod_pagespeed) egy olyan szerver-modul, mely automatikusan képes elvégezni sok olyan weboldal-optimalizálást, mely csökkenti a honlapok betöltődési idejét. A PageSpeed modulról az alábbi címen talál bővebb leírást: https://developers.google.com/speed/pagespeed/
PageSpeed Modul aktiválása: a honlap gyökérmappájában (a fő weboldal esetén ez a public_html) hozzon létre egy .htaccess fájlt és az alábbi sort másolja bele. Amennyiben már létezik ez a fájl, nem kell létrehozni, a meglévő .htaccess fájlba kell bemásolni a sort. A .htaccess fájlt mentse el a szerveren vagy töltse fel.
ModPagespeed on
Ez a sor az alapvető, Google ajánlás szerint kockázatmentesen használható funkciókat aktiválja. További PageSpeed optimalizálók (pl. intenzív cachelés) is be-/kikapcsolhatóak egyesével, ezek használatáról a mod_pagespeed dokumentációs oldalán talál részletes leírást.


Saját SSL tanúsítvány használata dedikált IP nélkül
Az alábbi újítás minden tárhely számára automatikusan aktiválásra kerül, így az Ön számára is.
Korábban saját, az Ön domain nevére szóló SSL tanúsítványt csak dedikált IP cím opció megrendelésével együtt volt lehetséges használni, ami extra költséget jelentett. A frissítés után minden tárhelyen, dedikált IP cím nélkül is lehet saját SSL tanúsítványt használni, a műszaki megoldás neve SNI (Server Name Indication). A dedikált IP cím továbbra is rendelkezik előnyökkel, 99,9%-os böngésző-kompatibilitás továbbra is csak ezzel érhető el, de a régi böngészők (pl. Windows XP + Internet Explorer 6) kivételével minden modern böngészővel működik az újfajta SSL tanúsítvány használat. A kompatibilitás a gazdaságos megoldással is 90% feletti. A legújabb algoritmusában a Google is pozitívan pontozza, ha egy honlap elérhető HTTPS-en (rendelkezik SSL tanúsívánnyal), így amennyiben fontos az Ön számára a keresőoptimalizálás, most már gazdaságosan válthat HTTPS-re.
SSL tanúsítványt már évi nettó 3.900 Ft-tól tud rendelni a www.sslcenter.hu honlapunkon.
Az SSL tanúsítványok megrendeléséről és telepítéséről az SSL Tanúsítvány tudásbázisban talál leírást.


Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Keressen minket bizalommal.

Dátum - 2014/12/10 22:00 - 2014/12/11 02:00

Utoljára frissítve - 2014/12/26 23:31

VPS szerver karbantartás (Megoldott)

Érintett Rendszer - VPS szolgáltatások | Prioritás - Közepes


2014.06.25-én este a VPS szolgáltatást kiszolgáló szervereken karbantartást végzünk.

A karbantartás ideje: 2014.06.25. 22:00 - 2014.06.26. 02:00 (szerdáról csütörtökre virradó éjjel)

Érintett szolgáltatások: KVM-SSD-VPS  és KVM-HDD-VPS

A várható jelenség: a karbantartás ideje alatt kb. 15-30 percig a VPS szolgáltatás szünetelni fog, a VPS ki lesz kapcsolva.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére, keressen minket bizalommal.

Az érintett előfizetőknek egyedi email értesítőt is küldtünk a karbantartásról, az érintett VPS szerverek megjelölésével.

Dátum - 2014/06/25 22:00 - 2014/06/26 02:00

Utoljára frissítve - 2014/06/26 04:13

Az alábbiakban talál egy valós idejű áttekintést a szervereinkről, itt leellenőrizheti, hogy van-e bármilyen központi szerverhiba.


Szerver név HTTP FTP POP3 Szerver terhelés Üzemidő
evo01.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
evo02.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
evo03.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
evo04.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
evo05.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s1.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s10.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s11.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s12.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s13.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s14.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s15.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s16.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s17.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s18.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s2.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s3.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s4.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s5.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s6.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s7.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s8.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
s9.tarhely.com Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés... Betöltés...
Éves rendelkezésre állás

CloudVPS infrastruktúra rendelkezésre állása: uptime.mhosting.hu

RSS RSS-hírcsatornák megtekintéseOfficial PayPal Seal
 
CIB Bank
MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro
PayPal