Hogyan tudok .hu domaint átregisztrálni?

1) Új domain megrendelését elindíthatja az Ügyfélkapu főoldalon a Domain átregisztráció címke kiválasztásával.
Ha be van jelentkezve az Ügyfélkapuba, akkor a Domainek menüből kiválaszthatja a Domain átregisztrációja menüpontot.

a,

b,

2) Írja be az átregisztrálni kívánt domaint nevet. A legördülő menüből válassza ki a megfelelő domain végződést. (.hu esetében számos másodszintű domain közül választhat, pl. .co.hu, .shop.hu stb.)
Végül kattintson az Elérhetőség ellenőrzése gombra.


3) A bevásárlókosár-rendszer értesíti, hogy lehetséges-e a domaint átkérni. Ha igen, akkor nyomja meg a Kattintson a folytatáshoz gombot.

4) A következő konfigurációs lépés a domain névszerverek megadása. Ha nem kíván saját névszervert használni, válassza azt az opciót, hogy "A mi alapértelmezett névszervereink használata", és gondoskodni fogunk ennek a beállításáról. Egyéni névszervereit kézzel be kell írnia.
Ha megfelelő a beállítás, nyomja meg ismét a Kattintson a folytatáshoz gombot.


5) A következőkben adja meg felhasználói adatait. Ha Ön már meglévő ügyfél, és be van jelentkezve, az alap adatokat a rendszer kitölti előre.


6) Lehetősége van az előzőekben megadott ügyfél adatoktól eltérő igénylőnek átregisztrálni a domaint. Az igénylőt felveheti a Domain igénylő információk menüpontnál, ha legördíti a menüt, majd az Új kapcsolattartó... opciót kiválasztja.7) A megrendelés leadásához válassza ki a fizetési módot, és fogadja el az ÁSZF-et. Ha szükséges, megjegyzést, egyéb üzenetet is csatolhat a megrendeléséhez. Végezetül a Megrendelés leadása gombbal küldje be rendelését. 


8) A .hu domainek átregisztrációja nem automatikus folyamat! Szükségünk van regisztrációs lapra és a megfelelő igazoló nyilatkozatra.

 

Töltse le a domain megrendelési lapot, és töltse ki az adataival.

 


Igazoló nyilatkozatok .hu domainek esetében:

 

a) Ha magánszemélyként szeretné a domaint átregisztráltatni, akkor a fenti letöltési linkről a magánszemély nyilatkozatot is töltse le, s töltse ki az adataival. Az igénylőlapot és a magánszemély nyilatkozatot juttassa el nekünk az info@mhosting.hu email címre, vagy faxolja el a +36 1 700 2254 számra.

 

b) Ha cég nevére szeretné a domaint átregisztráltatni, akkor a regisztrációs lap mellé a cégkivonat és az aláírási címpéldány másolatát is juttassa el nekünk az info@mhosting.hu email címre, vagy faxolja el a +36 1 700 2254 számra.

 

c) Ha egyéni vállalkozóként szeretné a domaint regisztráltatni, akkor a domain regisztrációs lap mellé csatolja az egyéni vállalkozói igazolás másolatát is, majd mindkettőt juttassa el nekünk az info@mhosting.hu email címre, vagy faxolja el a +36 1 700 2254 számra.

 

d) Ha alapítvány, egyesület, iskola vagy önkormányzat nevére szeretné a domaint regisztráltatni, a regisztrációs lap mellé egy adószám igazolás (apeh bejelentkező lap is megfelel), alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolata és aláírási címpéldány (megfelel a banki aláírási címpéldány is) másolata lesz szükséges. Ezeket a info@mhosting.hu email címre, vagy a +36 1 700 2254 fax számra várjuk.

 

Hasznosnak találta ezt a választ? 17 A felhasználók hasznosnak találták ezt (26 Szavazat)