Hogyan tudok új nemzetközi domaint regisztrálni?

1) Új domain megrendelését elindíthatja az Ügyfélkapu főoldalon a Domain regisztráció címke kiválasztásával.
Ha be van jelentkezve az Ügyfélkapuba, akkor a Domainek menüből kiválaszthatja az Új domain regisztrációja menüpontot.

a,

b,


2) Írja be a regisztrálni kívánt domaint nevet. A legördülő menüből válassza ki a megfelelő domain végződést.
Végül kattintson az Elérhetőség ellenőrzése gombra.
3) A következőkben válassza ki a regisztráció időtartamát. Ugyanitt lehetősége van további domaineket egy kattintással hozzáadni a rendeléshez. Ha igényeinek megfelelő a rendelés, nyomja meg a Kattintson a folytatáshoz gombot.


4) Ha a Személyes adatok elrejtése (Privacy Protect / ID Protection) opciót be kívánja állítani nemzetközi domainjéhez, a jelölőnégyzet bejelölésével rendelje meg. Ez a kiegészítés csak bizonyos nemzetközi domainekhez elérhető! (Kivétel például a népszerű .eu végződés.)5) A következő konfigurációs lépés a domain névszerverek megadása. Ha nem kíván saját névszervert használni, válassza azt az opciót, hogy "A mi alapértelmezett névszervereink használata", és gondoskodni fogunk ennek a beállításáról. Egyéni névszervereit kézzel be kell írnia.
Ha megfelelő a beállítás, nyomja meg ismét a Kattintson a folytatáshoz gombot.

6) A következőkben adja meg felhasználó adatait. Ha Ön már meglévő ügyfél, és be van jelentkezve, az alap adatokat a rendszer kitölti előre.


7) Lehetősége van az előzőekben megadott ügyfél adatoktól eltérő igénylőnek regisztrálni a domaint. Az igénylőt felveheti a Domain igénylő információk menüpontnál, ha legördíti a menüt, majd az Új kapcsolattartó... opciót kiválasztja.


8) A megrendelés leadásához válassza ki a fizetési módot, és fogadja el az ÁSZF-et. Ha szükséges, megjegyzést, egyéb üzenetet is csatolhat a megrendeléséhez. Végezetül a Megrendelés leadása gombbal küldje be rendelését. 


9) A regisztrációkor megadott e-mail címre kapni fog egy jóváhagyó levelet, melyben hitelesítenie kell az email címét a megfelelő linken keresztül. Ez többnyire egy angol nyelvű levél.


FONTOS! Ha a hitelesítés nem történik meg 15 napon belül, a domaint a rendszer automatikusan deaktiválja!!

 
Az email automatikusan kiküldésre kerül 3 naponta a domain tulajdonos email címére.

 

Hasznosnak találta ezt a választ? 3 A felhasználók hasznosnak találták ezt (9 Szavazat)