Az első és legfontosabb lépés, hogy eldöntse, pontosan mit szeretne megjeleníteni az új domainhez tartozó weblapon. Ha a fődomainnel megegyező tartalmat, akkor a Parkolt domain (alias) hozzáadása lesz a legmegfelelőbb választás, viszont ha egy teljesen különálló oldalt szeretne létrehozni, akkor a Hozzáadott domainek (más néven Kiegészítő tartományok) közé kell felvennie a domaint.

cpanel

 

1) Alias (parkolt) domain felvétele

Alias domainek: Több domain ugyanazzal a tartalommal, amely a public_html nevű mappába lett feltöltve – amely egyébként egyben a tárhely fődomainjének mappája.

  • Nyissa meg a cPanelt, és keresse meg a Tartományok dobozban a Tartományok menüpontot.
 

Írja be a parkoltatni kívánt domain nevet, A "share document root" legyen bepipálva. Majd kattintson az Elküldés gombra.

 

 

 

2) Kiegészítő tartomány felvétele

 

Kiegészítő tartományok (hozzáadott domainek): Több domain eltérő tartalommal, saját mappával összekötve. Így lehet egy tárhelyről több domaint (weboldalt) üzemeltetni. (Nem minden tárhely csomagban elérhető.)

 

 

Nyissa meg a cPanelt, és keresse meg a Domainek dobozban a Hozzáadott domainek opciót.

Írja be a hozzáadni kívánt domain nevet, illetve értelemszerűen töltse ki azokat az mezőket, amik automatikusan nem kerülnek kitöltésre.

 

 

 

 

Hasznosnak találta ezt a választ? 436 A felhasználók hasznosnak találták ezt (1144 Szavazat)