Hogyan ismerhetem fel, ha adathalász vagy hamis emailt kaptam?

Az alábbi néhány szempont segítséget nyújthat, hogy felismerje azokat az emaileket, amik adathalászoktól, kisebb-nagyobb csalásokra specializálódott személyektől eredhetnek.

Bármilyen kétség esetén kérjük, továbbítsa a kapott levelet ügyfélszolgálatunknak, mielőtt bármilyen adatot megadna, vagy kiegyenlítene egy feltehetően hamis számlát. Munkatársaink egyértelműen el tudják dönteni a kérdéses levélről, hogy tőlünk érkezett-e vagy valamilyen becsapós emailről van-e szó.

1) Ellenőrizze a feladót!

Mi kizárólag a következő domainekről folytatunk levelezést az ügyfeleinkkel (tehát ezek lehetnek a '@' után):

  • mhosting.hu
  • tarhely.com

Ha ettől eltérő címről (pl. gmailes email címről, véletlenszerűen generált domaint tartalmazó címről) kérnek Öntől személyes adatokat, vagy fizetési igénnyel lépnek fel nálunk használt szolgáltatása kapcsán, semmiképpen ne adjon meg személyes vagy bankkártya adatokat, és ne fizessen.


2) Ellenőrizze, hogy az email milyen nyelven íródott!

Sosem küldünk kizárólag angol nyelvű értesítőt ügyfeleink részére, a nemzetközi domainekre vonatkozó értesítők második felében megtalálható minden lényeges információ magyarul is!

Előfordulhat egyes nemzetközi domain végződések esetében, hogy a helyi domain nyilvántartó is küld értesítőket az igénylőnek. Azonban a nálunk igényelt domainek díját cégünk felé szükséges rendeznie, tehát a helyi nyilvántartó sem léphet fel fizetési igénnyel Ön felé.


3) Ellenőrizze az email tartalmát!

Sosem kérünk be pénzt idegen nyelvű emailben. A cégünk által több éve használt díjbekérő rendszert alkalmazzuk, díjbekérőinket mindig pdf formátumban, az emailhez csatolva is megtalálhatják. A kiküldött díjbekérőket az online.mhosting.hu ügyfélkapura belépve is megtekinthetik, tehát visszaellenőrizhető a rendszerben is a díjbekérő valódisága.

A tárhelyfiókok, ügyfélkapu fiókok működéséhez nem szükséges meghatározott időközönként belépnie. Ha erre hivatkozva kérnek Öntől belépési adatokat, semmiképpen ne lépjen be.

Hasznosnak találta ezt a választ? 6 A felhasználók hasznosnak találták ezt (7 Szavazat)