Új email fiók felvétele - iOS Mail app

1) Az iOS-en válasszuk ki a Beállítások-ból a Mail, Kontaktok, Naptárak opciót.2) Ezt követően válasszuk ki a Fiók hozzáadása lehetőséget.
3) A kiválasztható postafiók típusok listájából válasszuk ki az Egyéb lehetőséget.4) Válasszuk ki az Egyéb opción belül a „Mail-fiók hozzáadása” lehetőséget a postafiókunk hozzáadásához.


5) Az első megadandó adataink az alapvető fiókadatok lesznek.


 

  • Név: Azt a nevet adjuk meg, melyet a küldő nevénél is látni akarunk majd postafiókunk esetében. Tetszőlegesen megadható.
  • E-mail: A beállítandó postafiókunk teljes címe. A postafióknak már léteznie kell cpanel felületünkön ahhoz, hogy sikeresen beállítható legyen.
  • Jelszó: A beállítandó (és korábban létrehozott) postafiókhoz tartozó jelszó.
  • Leírás: A beállítandó postafiókhoz tartozó azonosító név, amely szerint listázva lesz a fiók.


6) A további beállításokban a bejövő levelezéshez megadandó adatokat kell beállítanunk. Mivel az iOS rendszere nem megbízható SSL-titkosítás nélküli beállításokkal, így minden esetben a tárhelyünk szerver-nevét adjuk meg!


7) Ugyanezen a felületen lejjebb csúszva találjuk a kimenő levelezés beállításait. Ide is a szerver nevét adjuk meg, a megfelelő működés érdekében.

 

8) A következőekben állítsuk be, hogy IMAP fiókunk mely adatokat szinkronizálja (rendszerint csak a Mail opciót szükséges kiválasztani).9) A postafiókunkat a Beállítások/Mail, Kontaktok, Naptárak opció alatt válasszuk ki rábökéssel, majd válasszuk a Haladó beállítási lehetőséget.10) A Haladó opciót megnyitva a Bejövő beállításokhoz kell csúsznunk, és ott ellenőrizni az alábbiakat.  • SSL használat: Legyen kiválasztva, legyen aktív.
  • Hitelesítés: válasszuk a Jelszó lehetőséget.
  • IMAP útvonal előtag: értéke legyen /inbox  .Ha ezt nem állítjuk be, akkor nem fog megfelelően szinkronizálni szerverünkkel az iOS eszköz, és nem lesznek a megfelelő könyvtárban láthatóak a levelek, hanem külön helyre kerülnek.
  • Szerverport: Itt az SSL-titkosított IMAP protokollt kell megadni, ami minden esetben 993!

 

A beállításokkal véglegesen készen vagyunk, tesztelhetjük és használhatjuk az iOS rendszerébe felvett postafiókunkat.
Hasznosnak találta ezt a választ? 8 A felhasználók hasznosnak találták ezt (10 Szavazat)